komanda-e-flotes-amerikane-mesazh-rusise:-ne-nuk-e-njohim-kufirin-rus!
S

Komanda e Flotës Amerikane mesazh Rusisë: Ne nuk e njohim kufirin rus!


Komanda e Flotës së 7-të Amerikane njoftoi se shka tërruesi “John McCain”, i cili u përplas me anijen ruse, po kryente një oper acion për të siguruar lundrim të sigurtë në Gjirin e Pjetrin të Madh.

“Me këtë operacion, Amerika ka treguar se këto ujëra nuk janë ujërat territoriale të Rusisë. “Amerika nuk pajtohet me deklaratën e Rusisë se ky gji është një gji historik, në përputhje me lígjin ndërkombëtar,” tha Flota e 7-të në një deklaratë.

Ndërsa Rusia pretendon së Gjiri i Pjetrit të Madh është një pjesë e ujërave territoriale ruse, sipas vendimit të autoriteteve sovjetike në 1984.

Ministria e Mbrojtjes e Rusisë njoftoi më herët sot se shka tërruesi amerikan hyri në ujërat terrítoriale të Rusisë, duke kaluar dy kilometra përtej vijës kufitare. Anija e madhe e Flotës së Paqësorit “Admiral Vinogradov” ndaloi shkveljen e kufirit shtetëror të Federatës Ruse nga shkatërruesi i Marinës Amerikane “John McCain” në gjirin e Pjetrit të Madh.

Flota e 7-të përfshin pjesën perëndimore të Oqeanit Paqësor dhe pjesën lindore të Oqeanit Indian.

Related Posts