S

“Dushmani i brendshëm i Titos ishte Rankoviqi”, thoshte Jovanka!

“Jovanka Broz një kohë kishte pushtet reflektues;fjala e saj shkonte në vend!Ajo, me ndikimin e saj që kishte ndaj Titos ka zavendësuar shumë personalitete të cilët ishin në kabinetin e Titos!

Jovanka kishte autoritet dhe ajo vendoste kush do të shkoj në hapsanë dhe kush do të lirohet!
Ajo, pra Jovanka ishte fjala kryesor për largimin e numrit dy të asaj jugosllavi, Aleksandër Rankoviç!
Raportet e Jovankës me Rankoviqin asnjëherë nuk kanë qenë të mira, aq më pak raportet e mira ishin edhe gruan e Rankoviçit, Sllavën!

Jovanka ka qenë e para që i ka dhënë lajmin Titos se Rankoviqi është dushman i brendshëm i Jugosllavisë!
Mosmarrëveshjet mes Titos dhe Jovankës filluan në momentin kur Stane Dollanc në rezidencë të Titos solli dy masazhere të reja; kjo i pengonte shumë Jovankës, meqë kur dy të rejat duhshte ti bëjnë masazhë Titos, ishin të mbyllura në një dhomë dhe aty nuk guxonte të kishte qasje as Jovanka, meqë Tito ishte në terapi, nën përkujdesin e dy masazhereve të reja!

Ky është momenti kur bashkëpunëtorët e Titos i krijuan xhelozi dhe me këtë e kuptoi se ata dëshirojnë që ta ndajën nga Tito!

P.S “Ata që e kopjojnë shkrimin, së paku ta shënojnë autorin dhe burimin e informacionit”
Liza Beqaj A news24

Related Posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com